Motivace sester k celoživotnímu vzdělávání - Lavičková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se věnuje problematice celoživotního vzdělávání sester. Popisuje současný systém vzdělávání sester, jednotlivé formy celoživotního vzdělávání a současnou legislativu ve zdravotnictví. Dále se zabývá motivací sester ke vzdělávání a zjišťuje motivační faktory , které ovlivňují sestry v přístupu ke vzdělávání. Určuje formy celoživotního vzdělávání preferované sestrami. Zároveň odhaluje nedostatky v motivaci sester k dalšímu vzdělávání.
Motivation to lifelong education of nurses
Keywords: Sestra; vzdělávání; motivace; kreditní systém; celoživotní vzdělávání; Nurse; learning; motivation; credit system; lifelong learning