Sledování růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny - Leherová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá sledováním růstu kulturní mikroflóry během fermentace mlékárenské suroviny. Cílem práce bylo sledovat růstovou aktivitu bakterií mléčného kysání rodů Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp.thermophilus mikrobiologickými metodami a změny titrační kyselosti v průběhu fermentace mléka při výrobě jogurtů.
A survey of lactic bacteria growth during fermentation of bulk milk
Keywords: mléko; bakterie mléčného kvašení; jogurt; milk; lactic acid bacteria; yoghurt