Komika v dramatu - Břendová, Lada (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá komikou obsaženou v dramatu. Jejím záměrem je podat ucelený obraz komiky. Teoretická část se zaměřuje na odborné publikace, které uvádějí do problematiky dramatického komična. Praktická část se následně zaobírá teorií v divadelní hře Vest Pocket Revue autorů Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Praktická část se rovněž zaměřuje na didaktickou stránku tématu, mj. se zabývá metodami a postupy při zavedení teoretických závěrů do praxe.
The Comic in Drama