Prevence užívání drog v průběhu výkonu vazby a trestu - Pohanka, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je "Prevence užívání drog v průběhu výkonu vazby a trestu". Teoretická část se věnuje definici drog, definici legislativního rámce ČR o omamných a psychotropních látkách a dále pilířům protidrogové politiky ČR. Praktická část pak na základě výsledků dotazníkového šetření analyzuje současný stav protidrogové prevence ve věznici a posuzuje účinnost jednotlivých opatření. Výstupem praktické části jsou doporučení, která by mohla přispět ke zlepšení situace.
Drug abuse prevention in custody and jail
Keywords: Prevence; drogy; vězení; výkon vazby; výkon trestu; Prevention; narcotics; prison; detention; imprisonment