Vyhodnocení hlukové zátěže v provozech zpracování zeleniny. - Kalkuš, Václav (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocení hlukové zátěže v provozech zpracování zeleniny. Dále pak charakteristikou stavby a výrobní technologie při zpracování zeleniny. Cílem je měřit hladinu hluku v prostorách krouhárny při všech pracovních procesech. Naměřené hodnoty zpracovat a podle vzorců vyhodnotit minima, maxima a ekvivalentní hladiny hluku. Následně porovnat s platnými hygienickými normami a v případě překročení hygienického limitu, navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení stavu.
Evaluation noise empty weight in running processing vegetables.
Keywords: Hluk; decibel; sluch; normalizace v akustice; měřící technika; snímače; zpracovaní zeleniny; hlávkové zelí; ekvivalentní hladina aukustického tlaku; zemědělský podnik MALŠE; hygienické limity.; Noise; decibel; hearing; standardization in acoustics; gauging technology; sensor; processing vegetables; cabbage; equivalent sound pressure level; farming business MALSE; hygienic limits.