Psaní písmen alternativní metodou - Havránková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
V diplomové práci se zabýváme alternativní metodou prvopočátečního psaní - zdokonalením výuky psaní v prvním ročníku základní školy. Navrhujeme alternativní metodiku psaní, která by měla zajistit co nejrychlejší a nejefektivnější postup rozvoje písařských dovedností žáků. Navrhovaný postup ke zkvalitnění výuky psaní v elementární třídě se opírá v oblasti teoretické a aplikační o poznatky koncipované J. P. Galperinem v ''teorii formování rozumových operací'' a dále rozpracované doc. PhDr. J. Šemberovou, CSc. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části práce je nastíněn rozdíl mezi klasickou metodou psaní a navrhovanou metodou inovativní. Druhá část diplomové práce je část praktická. Najdeme zde návrh pracovních listů pro výuku prvopočátečního psaní.
Writing letters in alternative methods
Keywords: Psaní; prvopočáteční; alternativní metoda; J. Šemberová; pracovní listy.; writing; alternativ method; primordial.