Vliv krizových životních situací v rodině na psychosociální vývoj dítěte - Křivancová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá tématem krizových životních situací v rodině a jejich vlivem na psychosociální vývoj dítěte. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku rodiny a krizí. Dále se zabývá krizemi v rodině a jejich vlivem na psychosociální vývoj dítěte. Výzkumná část zkoumá vnímaný vliv krizových situací v rodině na jedince a jejich význam pro jeho další život. Pro tento výzkum byl zvolen biografický design. Data byla získána pomocí narativního rozhovoru.
Effect of crisis in the family on the psychosocial development of the child
Keywords: rodina; krize; krizové situace; psychosociální vývoj dítěte; resilience; vulnerabilita; adaptace; family; crisis; crisis situations; psychosocial development of a child; resilience; vulnerability; adaptation