Growing up bilingually: A survey into the aspects of language acquisition when two different languages are learned at the same time - Mrázová, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Předmětem této bakalářské práce jsou jazykové aspekty vyrůstání v bilingvním prostředí. Cílem práce je nahlédnout do života bilingvní rodiny, která zažívá raný bilingvismus u dětí, z pohledu rodičů i bilingvních jedinců a tyto dva pohledy porovnat. Součástí práce je teoretický úvod do problematiky bilingvismu u dětí a aspektů souvisejících s tímto tématem. Analytická část představuje provedený výzkum, v němž byly zkoumány zkušenosti s bilingvismem osmi rodin s dětmi, které se od raného dětství učí dvěma jazykům současně.
Growing up bilingually: A survey into the aspects of language acquisition when two different languages are learned at the same time
Keywords: Bilingvismus; bilingvní rodina; dvojjazyčné děti; raný bilingvismus; jazyková analýza; Bilingualism; bilingual family; bilingual children; early bilingualism; language analysis