Otisky a doteky - Zíková, Iva (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce zachycuje subjektivní vnímání intimně známé krajiny. Autorka výtvarnými záznamy seznamuje čtenáře a diváka s uchopením vlastního pojetí této problematiky. Ve fragmentech krajiny nalézá ukazatele směru lidské existence. Tyto fragmenty byly ztvárněny v praktické části diplomové práce do podoby souboru deseti tématických maleb.
Prints and touches