Badatelský přístup k technickým materiálům ve výuce na ZŠ - Zamazalová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem badatelsky orientovaného přístupu k technickým materiálům ve výuce na základní škole. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou, přičemž teoretická část se zabývá charakteristikou pojmů badatelsky orientované výuky, dále badatelsky orientované výuky se zaměřením na technické materiály, charakteristikou technického vzdělávání podle Rámcového vzdělávacího programu a charakteristikou technických materiálů (kov, dřevo, plast). Praktická část práce představuje čtyři přípravné studie výukových námětů pro začlenění badatelsky orientované výuky o technických materiálech na běžné základní škole včetně zkušeností z vyučovacích hodin a formulace doporučení pro výuku.
Research-oriented approach to technical materials in teaching at primary schools
Keywords: Badatelsky orientovaná výuka; technické materiály; technické vzdělávání; výukové náměty na základní škole; Inquiry based education technical education; technical materials; technical education; ideas for teaching on basic school