Využití Wi-Fi sítí na základních školách - Klofáč, Patrik (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce bylo zmapovat přítomnost a využití Wi-Fi sítí na základních školách kraje Vysočina, identifikovat přínosy a negativa, které dané řešení s sebou nese, jakou roli má Wi-Fi při výuce, popsat technologie Wi-Fi sítí, které jsou vhodné k nasazení v prostředí základních škol. Prozkoumat a popsat důvody, které vedly školy k určitému druhu zabezpečení Wi-Fi sítí. K těmto cílům jsem dospěl za pomoci přečtení patřičné literatury, která mi pomohla se ponořit do hloubky problematiky. Soustředil jsem se na více případů, proto byla užita mnohonásobná případová studie. Zjištěné případy byly analyzovány vzájemným porovnáváním vytyčených oblastí, důležitých pro tuto práci. Navštíveno bylo několik základní škol, kde bylo jednáno s ICT koordinátory, řediteli a byly získány odpovědi, na mnou předem připravenou sadu otázek pro důkladné zmapování.
The use of Wi-Fi networks among primary school
Keywords: Wi-Fi; Vysočina; základní školy; zabezpečení sítí; mnohonásobná případová studie; ICT koordinátor; přínosy a negativa; Wi-Fi; Vysočina; primary school; security networks; multiple case study; ICT coordinators; benefits and negative aspect