Aktivizační činnosti v zařízeních sociálních služeb- Domov pro seniory Máj, Domov důchodců Dobrá Voda - Běčáková, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce zjišťuje, zda uživatelé Domovů pro seniory Máj a Dobrá Voda využívají možnosti nabízených aktivit. Teoretická část je věnována stárnutí, stáří, adaptaci na stáří, potřebám seniorů, domovům pro seniory a adaptaci v nich. Dále jsou v teoretické části charakterizovány aktivizační činnosti a jejich význam pro adaptaci seniora v instituci. Praktická část je tvořena hloubkovými rozhovory s respondenty z Domova pro seniory Máj a z Domova Důchodců Dobrá Voda, které zjišťovaly, zda senioři využívají možnosti nabízených aktivit. Dále jsou zde porovnány dosažené informace s údaji autorů použité literatury.
Stimulating activities in social service facilities ? Domov pro seniory Máj and Domov důchodců Dobrá Voda
Keywords: demografie; stáří; stárnutí; změny ve stáří; domovy pro seniory; aktivita; aktivizační činnosti.; demography; old age; ageing; changes in old age; retirement home; activity; stimulating activities.