Ekonomické a právní aspekty bankovní unie EU - Jechová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá projektem bankovní unie EU. Teoretická část práce obsahuje ucelený pohled na tento významný projekt, například důvod vzniku, vysvětlení jednotlivých pilířů a s tím související legislativy. V praktické části jsou analyzovány reálné dopady bankovní unie v rámci České a Slovenské republiky a rovněž další potenciální dopady, jež by České republice přineslo připojení k bankovní unii.
Economic and legal aspects of the banking union of the EU
Keywords: Evropská unie; Bankovní unie; Bankovnictví; Jednotný mechanismus dohledu; Jednotný mechanismus pro řešení krizí; Evropský stabilizační mechanismus; European Union; Banking union; Banking industry; Single Supervisory Mechanism; Single Regulation Mechanism; European Stability Mechanism