Posouzení konceptu výživy pro mléčný skot - Roubíčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce dává ucelený přehled o výživě dojnic a hodnotí systém výživy a krmení ve vztahu k mléčné produkci. Hlavní část práce je věnována základům výživy dojnic, potřebám hlavních živin a složení krmných diet. V provozních podmínkách na Školním statku Měšice bylo zhodnoceno složení krmných dávek pro rok 2010. Na základě zjištěných údajů byly navrhnuty doporučení pro zlepšení úrovně výživy v daném podniku.
The concept evaluation of dairy cattle nutrition
Keywords: dojnice; výživa; krmná dávka; mléčná užitkovost; dairy cows; nutrition; feed ration; milk yield