Užití programu GeoGebra při řešení problémů v geometrii - Buzek, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na nové funkce systémů dynamické geometrie a systémů počítačové algebry. V první části diplomové práce prozkoumávám nové funkce, které systémy dynamické geometrie poskytují. Druhá část diplomové práce se zaměřuje na příklady, které je možno pomocí těchto funkcí řešit. Zejména se jedná o automatické objevování množin daných vlastností. Zejména se zaměřuje na objevování rovnic těchto množin. V závěru je uveden příklad na porovnání principu automatického dokazování a automatického objevování.
The use of GeoGebra by solving problems in geometry
Keywords: Geometrie; Množina bodů daných vlastností; GeoGebra; rovnice; Geometry; locus; GeoGebra; equation