Role zánětu v aktivaci latentní mikrosporidiózy způsobené Encephalitozoon cuniculi u imunokomptentních a imunodeficitních myší - Brdíčková, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
V této studii byla popsána role zánětu v aktivaci latentní mikrosporidiózy u imunokompetentních BALB/c a MMF knock out myší a imunodeficitních SCID myší a korelace mezi indukcí zánětu a výskytem mikrosporidií. Počet spor ve vybraných orgánech byl lokalizován pomocí molekulárních a histologických metod. Během celého experimentu byl navíc sledován výskyt spor ve vzorcích trusu.
The role of the inflammation in activation of latent microsporidiosis caused by Encephalitozoon cuniculi in immunocompetent and immunodeficient mice
Keywords: mikrosporidie; Encephalitozoon cuniculi; zánět; migrace; microsporidia; Encephalitozoon cuniculi; inflammation; migration