Význam a role skautingu v utváření hodnotového světa dětí a mládeže - Cíchová, Edita (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce popisuje skautskou organizaci od jejího vzniku až do dnešní doby. Snaží se zhodnotit přínos a vliv skautské organizace a její působení na mládež, která jí prošla.
Meaning and role of scounting in formation value world of children and young people
Keywords: Skauting; skautská organizace; mládež; sociální prostředí; působení; výchova; hodnoty; morálka; rodina; kvalita života; volnočasové aktivity.; Scouting; scout organization; youth; social environment; effeck; upbringing; values; morality; family; quality of life; leisure time activities.