Fyzikální experimenty s podporou IKT - Janoušek, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá popisem zákonů termodynamiky, přiblížením vlastností Stirlingova motoru, jeho funkce a základních principů. V praktické části se pak zabývá návrhem snímačů s možností připojení k PC, jejich realizací a měřením základních charakteristik Stirlingova motoru.
Experiments supported by IKT
Keywords: Stirlingův motor; snímač; PC; Stirling´s engine; sensor; computer