Sanace staré skládky Písek - Ptáčkovna - Choma, Michal (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této práce je shrnout a zhodnotit sanaci skládky Písek - Ptáčkovna. Skládka nebyla z finančních důvodů sanována běžným způsobem. Byla provedena nejlevnější a nejjednodušší opatření. Přestože skládka po deseti letech od provedení sanace stále ovlivňuje okolní prostředí, a to zvýšenou koncentrací rozpuštěných látek ve skládkovém výluhu, který je vypouštěn do přilehlé vodoteče, nebylo prokázáno žádné významné ohrožení okolních ekosystémů.
Remediation of the old landfill Písek - Ptáčkovna
Keywords: Písek; Ptáčkovna; skládka; sanace; Písek; Ptáčkovna; landfill; remediation