Některé zvláštnosti mezoklimatu Borkovických blat - Dušák, Radim (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast Borkovických blat a na vyhodnocení jejich mezoklimatu. Popisuje podmínky vzniku rašeliniště, některé klimatické pojmy a oblast Borkovických blat. Posouzen je vliv mezoklimatu oblasti, podložený klimatologickými daty ze stanice Borkovice, na vznik ojedinělé rašelinné lokality.
Some peculiarities of the mesoclimate of Borkovická blata
Keywords: Borkovická blata; mezoklima; rašeliniště; Třeboňská pánev; Borkovická blata; mesoclimate; peatbog; Třeboňská basin