Výuka specifických kompetencí u žáka se zrakovým postižením v hlavním vzdělávacím proudu v průběhu primárního vzdělávání se zaměřením na prostorovou orientaci a samostaný pohyb. - Mrázková, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá výuce specifických kompetencí u žáka se zrakovým postižením v hlavním vzdělávacím proudu v průběhu primárního vzdělávání se zaměřením na prostorovou orientaci a samostatný pohyb. Cílem této práce bylo zjistit, zdali se vyučuje prostorová orientace a samostatný pohyb na běžných základních školách, do kterých jsou integrované děti se zrakovým postižením. Toho jsem docílila pomocí dotazování s odbornými pracovníky na základních školách, kterým bylo položeno 6 otevřených otázek.
Teaching special competences to visually impaired pupils in the main educational stream within primary education with specialization in orientation in space and independent movement.
Keywords: Oftalmopedie; Integrace; Zrakově postižený; Prostorová orientace; Primární vzdělávání; Kompetence žáka; Oftalmopedie; Integration; visually impaired; spatial orientation; primary education; pupils' competence