Muslimské dítě v mateřské škole - Jánská, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2011)
Moje bakalářská práce- ? Muslimské dítě v mateřské škole?, se snaží ozřejmit a zjistit případné problémy, nedorozumění a možná úskalí, která mohou nastat při pobytu muslimského dítěte v české mateřské škole. Chtěla bych poukázat na požadavky muslima na předškolní vzdělávání muslimského dítěte. Součástí mé bakalářské práce je také seznámení se základy islámu, jeho zvyky, povinnosti a tradicemi a s pojmem multikulturní výchova.
Muslim child at nursery school
Keywords: multikulturní výchova; mateřská škola; muslimské dítě; Islám; multiculture education; nursery school; muslim child; Islam