Television series as a form of language exposure and their effectiveness in vocabulary extension - Černá, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce si klade za cíl prozkoumat hluboký vliv, který má sledování televizních seriálů na rozvoj slovní zásoby. S cílem poskytnout komplexní pochopení tématu zahrnuje studie různé aspekty, počínaje teoretickými popisy jazykové expozice. První kapitoly této práce se zabývají popisem jazykové expozice a jejímu významu pro další rozvoj žáka. Následující kapitoly se zabývají výběrem vhodných televizních seriálů a správnými respondenty pro provedení této práce. Celá tato práce končí shrnutím výsledků výzkumu. Zdá se, že je možné rozšířit slovní zásobu o vyšší angličtinu pomocí televizních seriálů.
Television series as a form of language exposure and their effectiveness in vocabulary extension
Keywords: vystavení se jazyku; televizní seriály; Společný evropský referenční rámec; úroveň jazyka; rozšíření slovní zásoby; pasivní slovní zásoba; výuka jazyků; kontextové učení; Perníkový táta; Dům z karet; Sherlock; language exposure; television series; Common European Framework of Reference; level of language; vocabulary extension; passive vocabulary; language learning; contextual learning; Breakig Bad; House of Cards; Sherlock