Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Dušátková, Leona (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce je zaměřena na průzkumové práce v katastrálním území Chotoviny. Bylo postupováno podle platné metodiky. První část obsahuje literární rešerši, zabývající se pozemkovými úpravami obecně. V této části je rozebrána historie, současnost, cíle a formy pozemkových úprav. Další část je věnována obsahu průzkumových prací, jejich řešení a vyhodnocování. Následuje část praktická, ve které jsou zpracovány průzkumové práce pro konkrétní zvolené katastrální území. Informace zjištěné v praktické části se týkají jednak poznatků z terénního průzkumu, které zahrnují charakteristiku přírodních podmínek, popis území, hospodářské využití, ale také vyhodnocení poměrů v oblasti vod, stavu ochrany půdy, cestních sítí a krajiny jako celku. Práce obsahuje i několik návrhů k zabránění poškození krajiny. Práce byla zpracována tak, aby bylo možné její použití jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu
Survey works in the selected cadastral territory as the basis for land consolidation projects
Keywords: pozemkové úpravy; průzkumové práce; katastrální území Chotoviny; land consolidation; research works; cadastral area of Chotoviny