Portrét-Alter ego - Bučková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
. Bakalářská práce se zabývá problematikou alter ega ve výtvarném umění, především v portrétu a autoportrétu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V první části se zabývám alter egem a tím, kde se nachází, a to z pohledu historického (šamanismus), ale i z pohledu moderního (body modification). V druhé polovině se věnuji osobnosti jako celku, psychologii a psychoanalýze. V závěru teoretické části připomínám autora, který pracuje s podobným námětem. V praktické části popisuji techniku malby, použité materiály a postupy k vytvoření bakalářské práce.
Portraits-Alter ego
Keywords: Alter ego; Psychoanalýza; Psychologie; Osobnost; Sigmund Freud; sny; Body Modification; Egon Schiele; Portrét; Alter ego; psychoanalysis; psychology; charakter; Sigmund Freud; dreams; Body Modification; Egon Shiele; portrait