Hodnocení atraktivnosti turistických středisek na Jindřichohradecku - Kovářová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo zhodnocení atraktivity Jindřichohradecka. V teoretické části je popis základních předpokladů, které se používají jako klasické hodnocení potenciálu pro cestovní ruch. Dalšími, složitějšími metodami jsou prostorové a překryvné analýzy. Součástí praktické části je popis hodnocené oblasti. Podrobná analýza předpokladů složek primární nabídky a sekundární nabídky. Pro další hodnocení je vytvořena metoda založena na vymezení předpokladů pro cestovní ruch, které jsou následně bodovány a hodnoceny a shrnuty získané informace. Stejná data jsou použita pro vytvoření map v programu GIS. Všechny výsledky jsou zhodnoceny pro celkový dojem z intenzity a atraktivnosti cestovního ruchu. Závěrem je doporučení pro udržitelný vývoj cestovního ruchu v oblasti Jindřichohradecka.
Evaluation the attractiveness tourist resorts on the Jindřichohradecko
Keywords: hodnocení atraktivity; lokalizační předpoklady; selektivní předpoklady; realizační předpoklady; primární nabídka cestovního ruchu; sekundární nabídka cestovního ruchu; prostorová analýza; překryvná analýza; Jindřichohradecko; Evaluation visit; location conditions; selective assumptions; feasibility assumptions; primary tourist attractions; the secondary offering of tourism; spatial analysis; overlay analysis Jindřichohradecko