Fyzická zátěž při geocachingu v jednotlivých věkových kategoriích ve Středočeském kraji - Bečvářová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá fyzickou zátěží při geocachingu u jednotlivých věkových kategoriích ve Středočeském kraji. Geocachig je nová outdoorová hra, založená na základech oblíbené hry, kterou hrály celé generace dětí a mládeže. Jedná se vlastně o hledání dobře ukrytého pokladu ,, cache". Tato hra spojuje mladší i starší kategorie, které často vyráží za společným cílem. Napomáhá tak také spolupráci mezi generacemi a dává i jiný smysl rodinným výletům a činí je tak mnohem zajímavější pro hráče. Seznamuje hráče se zajímavostmi měst, s historií, s chráněnými oblastmi, nebo jen krásnou vyhlídkou z trasy kudy vede cesta. Cílem této práce je porovnání fyzické zátěže několika věkových kategorií geocacherů ze Středočeského kraje. Zjišťuji, jak často se respondenti věnují této pohybové aktivitě a jakou délku tratě převážně volí. Tomuto šetření také odpovídá i následná enegetická zátěž jednotlivců.
Thephysicalstrain of geocachingindividualagecategories in TheCentral Bohemian region
Keywords: Klíčová slova: Pohybová aktivita; turistika; výhody; vybavení; stravování; geocaching; cache; informovanost; porovnání; energie; Keywords: motor activity; hiking; advantages; equipment; nourishment; geocaching; cache; awareness; comparison; energy