Integrace dětí se zdravotním postižením v zájmovém vzdělávání - Veselá, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem mé bakalářské práce je integrace dětí se zdravotním postižením v zájmovém vzdělávání, v tomto případě školních družin. Cílem práce je analýza faktorů, které ovlivňují takovou integraci. Teoretická část se zabývá definováním jednotlivých postižení žáků a faktorů ve vybraném vzorku na základě odborné literatury. Praktická část zjišťuje v pěti školních družinách základních škol připravenost vychovatelů na práci s postiženými žáky, spolupráci s rodiči a speciálními pedagogy i odborným poradenstvím.
Integration of children with disability in leisure-based education
Keywords: Integrace; žák se zdravotním postižením; školní družina; vychovatel; Integration; pupil with health disability; after-school care club; educator