Jazyková analýza novinových titulků ve španělském tisku - Witzová, Heidi (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je analýza novinových titulků v současném španělském tisku. Po úvodní bibliografické sondě, představení některých charakteristik žurnalistiky a pojednání o typických rysech novinových titulků, především o stručnosti, budeme v druhé části práce analyzovat vzorek pětiset novinových titulků z pěti španělských internetových deníku, se zaměřením na přímé a nepřímé řeči a verba dicendi. Práce je psaná česky, avšak s častým výskytem španělských příkladů titulků. Součástí je i resumé ve španělštině.
Linguistic Analysis of Headlines in Spanish Press
Keywords: noviny; titulky; analýza; přímá řeč; nepřímá řeč; slovesa dicendi; press; headlines; analysis; direct speech; reported speech; verbs dicendi