Možnosti využití automatického vážení krav k vyhodnocování zdravotního a výživného stavu stáda - Smutná, Šárka (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo na základě údajů z automatizovaného systému vážení živé hmotnosti dojnic vypracovat metodiku využitelnou pro vyhodnocování zdravotního a výživného stavu stáda. K získání hmotnostních údajů jednotlivých dojnic byla využita jednotka pro vážení v dojícím robotu Astronaut A3 od společnosti Lely. Bylo vybráno 21 dojnic s nejdelší dobou laktace, případně dojnice již zasušené a především dojnice s různými zdravotními problémy.
Potential utilization automatic weighing cattle to evaluation health and nutritious condition of herd.
Keywords: dojnice; tělesná hmotnost; zdraví; hmotnostní křivka; dairy cows; body weight; health; mass curve