Poruchy chování v období adolescence - Houserová, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2008)
Téma: Poruchy chování v období adolescence Autor: Vlasta Houserová Diplomová práce 2008 Charakteristika práce: Téma mé diplomové práce odpovídá současnému celospolečenskému problému. Pojednává o výskytu poruchového chování mládeže. Teoretická část se zabývá jednotlivými poruchami chování a jejich příznaky. Dále pak objasňuje příčiny vzniku poruchového chování; vlivy, které působí na již vzniklou poruchu, a faktory, které ovlivňují, zda porucha vůbec vznikne. Nakonec práce představuje několik možností převýchovy, nápravy poruchového chování a způsoby prevence. V praktické části je zpracován průzkum výskytu jednotlivých poruch chování. Cílem je také porovnání výskytu poruch ve velkém a malém městě. Tento průzkum je prováděn formou dotazníku a rozhovoru s výchovnými poradci na jednotlivých školách.
Behavioural disturbance in adolescence
Keywords: psychologie; adolescence; poruchy chování; příčiny poruch chování; faktory ovlivňující poruchové chování; prevence; možnosti převýchovy; psychology; adolescence; behavioural disturbance; causation of behavioural disturbance; factors influencing behavioural disturbance; prevention; reeducation possibilities