Česko-ruský slovníček výrazů pro práci s internetem - Prokešová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce představuje česko-ruský slovníček výrazů pro práci běžného uživatele s internetem. Teoretická část především pojednává o typologii slovníků, o porovnání slovníků knižních a elektronických, a o způsobu tvoření počítačové terminologie v češtině a ruštině. Do slovníčku je zařazena jak slovní zásoba terminologického charakteru, tak i výrazy neterminologického charakteru. Součástí je i slovníček, který obsahuje názvy emotikonů, nejdůležitější zkratky souborů a nejpoužívanější zkratky na internetu.
Czech-Russian dictionary for internet purposes
Keywords: lexikografie; typy slovníků; tvoření počítačové terminologie; česko-ruský slovníček počítačových termínů