Sociální role: Sestra - Smyčková, Iva (Jihočeská univerzita, 2007)
Naši práci na téma ''Sociální role: Sestra'' jsme zpracovali na základě teoretické části výzkumným šetřením mezi sestrami a laiky, a to hospitalizovanou i nehospitalizovanou částí laické veřejnosti. Ze získaných výsledků jsme zjistili, že hodnocení sester společností je převážně pozitivní, sester si cení nejen jejich pacienti, ale též veřejnost, která právě hospitalizována není. Při otázkách, jak respondenti vnímají pozici a image sester, jsme se setkali u laiků s vyšším hodnocením než tomu bylo u sester. Domníváme se tedy, že sestry se v očích společnosti vidí hůře, než jsou vnímány ve skutečnosti.
Social role: Nurse
Keywords: Funkce sestry; Image sestry; Pomáhající profese; Pozice sestry; Vztah sestra - lékař; Vztah sestra - pacient; Vztah sestra - sestra; Role of nurse; Image of nurse; Helping profession; Pozition of nurse; Relation nurse - doctor; Relation nurse - patient; Relation nurse - nurse