Připravenost dobrovolníků u neziskových organizací při mimořádných událostech v Jihočeském kraji - Ryšavá, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá organizací a odbornou přípravou dobrovolníků na mimořádné události v Jihočeském kraji. Teoretická část nastiňuje problematiku dobrovolnictví při mimořádných událostech v Jihočeském kraji a představuje nestátní neziskové organizace, které už v minulosti působily při mimořádných událostech v Jihočeském kraji a o kterých se předpokládá, že během mimořádných událostí zapojují svoje dobrovolníky. praktická část představuje samotný výzkum situace organizace a odborné přípravy dobrovolníků na mimořádné události v Jihočeském kraji u Oblastního spolku Českého červeného kříže české Budějovice a sdružení ADRA.
Readiniess of volunteers in non-profit organizations in emergencies in the South Bohemian Region
Keywords: dobrovolnictví; nezisková organizace; mimořádná událost; JIhočeský kraj; odborná příprava; volunteering; non-profit organization; emergency; South Bohemia region; professional training