UNASUR - analýza jihoamerické integrace - Špitálská, Iveta (Jihočeská univerzita, 2012)
Úkolem práce je objasnit proces integrací v latinskoamerickém regionu. V teoretické části vymezuji hranice pro Latinskou Ameriku a rozebírám původ názvu. Rovněž se zabývám teorií pojmů související s tématem integrace. V další části se zamýšlím nad historický vývoj integrace. Rovněž se zabývám vlivem USA na integrační tendence v Latinské Americe. Hlavním předmětem analýzy je organizace UNASUR. Znázorňuji její institucionální strukturu, cíle a úspěšné projekty.
UNASUR - analysis of the Southamerican integration
Keywords: Latinská Amerika; unie; integrace; UNASUR; ALCA; ALBA; MERCOSUR; Simón Bolívar; neokolonialismus; Latin America; union; integration; UNASUR; FTAA; ALBA; MERCOSUR; Simón Bolívar; neocolonialism