Charles Dickens and the Portrait of Victorian England - Čásenská, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce představí Charlese Dickense nejen jako jednoho z nejznámějších viktoriánských autorů, ale soustředí se především na Dickensův popis a charakteristiku místa a prostředí v románech Oliver Twist, David Copperfield a Nadějné vyhlídky (Great Expectations). V úvodu práce charakterizuje viktoriánskou Anglii a její sociální a kulturní aspekty. Jádrem práce bude Dickensův obraz Londýna v kontrastu s venkovským prostředím v uvedených románech. Práce se bude snažit postihnout Dickensův literární vývoj v líčení prostředí a krajiny, případně vysleduje romantické prvky jeho tvorby.
Charles Dickens and the Portrait of Victorian England
Charles Dickens v kontextu viktoriánské Anglie
Keywords: Charles Dickens; viktoriánská Anglie; viktoriánský Londýn; Charles Dickens; Victorian England; Victorian London