Autorská kniha - Pospíšil, Aleš (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce je alespoň v nejpodstatnějších rysech naznačit velmi rozsáhlou a z hlediska umělecko-historického stále ještě nedořešenou otázku problematiky ''Autorské knihy''. Z části se teoretická práce věnuje zejména objasnění samotného pojmu, a v neposlední řadě také velmi zjednodušenému historickému vývoji tohoto fenoménu. Vzhledem k tomu, že má diplomová práce není pouze teoretickým příspěvkem k tématu ''autorská kniha'', ale v hlavní části obsahuje i samotný objekt knihy s krajinně-historickými motivy, druhá polovina teoretické práce obsahuje verbalizovaný záměr vzniklého díla. Nechybí samozřejmě ani technické informace materiálového rozvržení a ideový záměr diplomové práce jako celku. Teoretická práce je v závěru doplněna obrazovou přílohou části praktické.
Artist´s book
Keywords: autorská kniha; artist´s book