A lexical analysis of the American adaptation of Harry Potter - Demjaničová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této práce je analyzovat rozdíly v lexikální rovině americké adaptace knihy Harry Potter a kámen mudrců. Teoretická část představuje pojmy a koncepty klíčové pro vypracování analýzy prvky americké angličtiny, základy teorie překladu a otázky významu a konceptů. Analytická část pak využívá tyto poznatky k definování důvodů pro překlad a postupů, které byly při překladu použity.
A lexical analysis of the American adaptation of Harry Potter
Keywords: Harry Potter; lexical analysis; American English; American adaptation; Harry Potter; lexical analysis; American English; American adaptation