Mimika a její role v komunikaci mezi učitelem a dítětem v prostředí mateřské školy - Burdová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce řeší problematiku mimiky a její role v komunikaci mezi učitelem a dítětem v prostředí mateřské školy. V teoretické části jsou definovány základní pojmy z oblasti komunikace a shrnuty specifické rysy neverbální komunikace se zaměřením na mimiku. Kvantitativní výzkumy, realizované v praktické části, přináší data, jež byla získána metodami dotazníkovou a testovací.
Facial expression and its role in teacher's communication with children in nursery school
Keywords: komunikace; mimika; dítě; základní emoce; communication; mimicry; babies; child; basic emotions