Framework jQuery pro mobilní zařízení - Mareš, Karel (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce má za cíl zanalyzovat problematiku nasazení frameworku jQuery pro mobilní zařízení. Práce se zabývá výzkumem, zda studenti vysokých škol využívají svůj mobilní telefon k prohlížení internetových stránek a zda jsou tyto stránky z pohledu uživatele mobilního zařízení dostatečně přístupné a přívětivé. Na základě výsledků z proběhnutého výzkumu se tato práce dále zaměřuje na popis implementace webových komponent, které mají vliv na celkovou míru uživatelské přístupnosti a přívětivost webových stránek, pomocí frameworku jQuery Mobile.
Framework jQuery for mobile platforms
Keywords: jquery; mobile; mobilní web; internetové stránky; přístupnost; jquery; mobile; mobile web; web pages; accessibility