Program obnovy venkovského sídla Chanovice (u Horažďovic) - Pourová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce v úvodní části obsahuje rozbor literatury, která se věnuje regionu řešeného území, komplexnímu rozvoji venkova a postupům při tvorbě jeho programu obnovy. Další část je zaměřena na geografickou a historickou charakteristiku venkovského sídla Chanovice (u Horažďovic). V teoretické části bakalářské práce je zpracována analýza existujících územně a lokálně rozvojových dokumentů. Následuje sběr námětů z terénního průzkumu a dotazníkového šetření mezi obyvateli obce. Návrh aktivit dalšího rozvoje sídla Chanovice pak vychází z těchto získaných pokladů a z rozhovorů s místními znalci. Závěr je specializován na strukturovaný návrh akcí v oblasti cestovního ruchu.
The Renewal Program of the Rural Settlement Chanovice (near Horažďovice)
Keywords: Chanovice; obnova obce; regionální rozvoj; územní plán; vybavenost venkova; dotazníkové šetření; Chanovice; municipality revitalisation; regional development; program draft; rural amenities; questionnaire research