Liberty in Byron's Childe Harold's Pilgrimage - Rillich, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je analýza konceptu svobody a jejích projevů v díle George Gordona Byrona Childe Haroldova Pouť. Práce podrobně mapuje konkrétní pasáže z díla, v nichž se autorovy myšlenky ohledně zkoumaného konceptu objevují a analyzuje je ve filozofickém, sociálním a literárním kontextu doby (včetně samotného literárního díla Byronova). Podstatné myšlenky práce jsou pak shrnuty v závěrečné části.
Liberty in Byron's Childe Harold's Pilgrimage
Keywords: Byron; svoboda; poezie; Romantismus; revoluce; Byron; freedom; poetry; Romanticism; revolution