Elektronově mikroskopická analýza dějů probíhajících při imunoterapii nádorových onemocnění založené na použití TLR agonistů a ligandů fagocytárních receptorů - Nedbalová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2015)
Ligandy fagocytárních receptorů kotvené v membráně nádorových buněk ve spojení s TLR agonisty vedou k silné neutrofilní infiltraci v nádoru. Tyto neutrofily jsou schopné přímé lýzy nádorových buněk. Analýza ultrastruktury nádoru s cílem určit mechanismy působení neutrofilů na nádorové buňky byla provedena pomocí transmisního elektronového mikroskopu.
Electron microscopic analysis of processes in progress during cancer immunotherapy based on use of TLR agonists and the ligands of phagocytic receptors
Keywords: rakovina; melanom; imunoterapie; neutrofily; ultrastrukturální analýza; cancer; melanoma; immunotherapy; neutrophils; ultrastructural analysis