Vliv různých způsobů agrotechniky a využití na fytocenologické složení travních porostů. - Václavík, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je posouzení vliv způsobu obhospodařování a frekvence využívání travních porostů na výnos a kvalitu pícní biomasy travních porostů a návrh doporučení k využívání ověřených travních porostů.Sledovaná oblast byla v okolí Kašperských Hor, kdy byly vybrány tři různé pastviny. Botanické snímky byly prováděny na pastvině Lídlovy Dvory, Nebe a Ovčárně. Následně byl proveden analýza porostové skladby s agrotechnikou.
Utilization of different agriculturale engineering methods and using on phytocoenological composition of herbage growth
Keywords: trvalý travní porost; agrotechnika; druhová pestrost; permanent grassland; Agricultural Engineering; species diversity