Podpora zaměstnanosti osob se zrakovým postižením v Českých Budějovicích - Palečková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce sleduje podporu zaměstnanosti jedinců s postižením zraku. Teoretická část klasifikuje jedince se zrakovým postižením, zabývá se vzdělávacím systémem, problematikou zaměstnávání osob se zrakovým postižením a právní úpravou. Praktická část zjišťuje jakými formami a způsoby je osobám se zrakovým postižením poskytována podpora zaměstnanosti a jak se pracovníci orientují v této problematice a jaké mínění o ní mají. Výsledky práce ukazují nedostatečnou podporu zaměstnanosti osob se zrakovým postižením a neorientaci pracovníků v oblasti zaměstnávání v Českých Budějovicích.
Employment subvention of visually impaired persons in České Budějovice
Keywords: osoba se zrakovým postižením; zrakové znevýhodnění; zaměstnanost; nezaměstnanost; podpora zaměstnanosti; pracovníci institucí; a visually impaired person; eyesight handicap; employment; unemployment; employment subvention; workers of organisations