Realizace a zaměření sítě polohových a výškových bodů podrobného polohového bodového pole v dané lokalitě - Uhlík, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem diplomová práce je "Realizace a zaměření sítě polohových a výškových bodů podrobného polohového bodového pole v dané lokalitě". Cílem práce bylo vybudovat v zájmové lokalitě, nacházející se v katastrálním území Jenín a Horní Kaliště, takové podrobné polohové bodové pole, které by sloužilo jako podklad pro případné budoucí podrobné měření. Samotnému měření v terénu předcházelo shromáždění stávajících podkladů a rekognoskace. Po zhodnocení hustoty stávajícího bodového pole došlo k jeho doplnění 14 body podrobného polohového bodového pole. Předmětem této diplomové práce je 7 z nich. Měřické práce byly provedeny metodou geodetickou a metodou GPS. Z geodetických metod jsem využil metodu plošné sítě, z metod GPS jsem vybral tzv. rychlou statickou metodu. Dále jsem vyhotovil nezbytné grafické přílohy. Na základě všech těchto získaných poznatků, jsem provedl zhodnocení a porovnání jednotlivých činností a technologií.
Project and surveying of the network for planimetry and height points of the detailed minor horizontal control in a chosen area
Keywords: podrobné polohové bodové pole; geodézie; GPS; geodetický bod; detailed minor horizontal control; geodesy; GPS; control point