Vyhodnocení výnosu a rizika vybraných komodit na světových trzích - Klimešová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma této bakalářské práce je vyhodnocení výnosu a rizika vybraných komodit na světových trzích. Literární část je zaměřena na pojem komodita a finanční trh, dále jsou zde komodity rozděleny do skupin a je definována burza. Ta je zde také blíže charakterizována. V metodice jsou zmíněny pojmy investice, výnos, riziko, likvidita a určeny vazby mezi nimi. V další části textu je věnována pozornost časovým řadám. Další kapitoly se zabývají vyhodnocením cenového vývoje, je zkoumána sezónnost, je vyhodnocen výnos a riziko. V závěru je vyhodnocen vývoj měnového kursu EUR/USD.
A Yield and Risk Evaluation of Representative Commodities on the World Market
Keywords: komodity; investice; výnos; riziko; finanční trh; burza; commodities; investment; yield; risk; financial market; stock exchange