Právní aspekty insolvence z pohledu věřitele - Petříková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce popisuje průběh insolvenčního řízení, primárně práva a povinnosti z pohledu věřitele, přičemž informace byly čerpány hlavně ze zákona číslo 182/2006 Sb, Insolvenční zákon. Je vytvořen návod, podle kterého by věřitele v případě insolvenčního řízení postupovat. Dále je ve vlastní práci uveden a zanalyzován konkrétní příklad, jež byl řešen pomocí konkursu.
Legal aspect of the position of creditor in insolvency proceeding
Keywords: Insolvence; konkurs; oddlužení; věřitel; Insolvency; audition; discharge of debts; creditor