Metody oceňování dlouhodobého majetku u vybraného podnikatelského subjektu - Taliánová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je analyzovat dlouhodobý majetek a určit metody oceňování u vybraného podnikatelského subjektu. V první části práce jsou definovány pojmy, které jsou podstatné pro pochopení daného tématu. Druhá část se zabývá vlastní analýzou majetku, dále pak vyhledáním a aplikací oceňovacích metod na položkách dlouhodobého majetku.
Methods of valuation of fixed assets for selected business entity
Keywords: majetek; cena; metoda; ocenění; analýza; asset; price; method; valuation; analysis