Hodnocení podnikatelských účtů - Šustrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na využití metod více kritérií rozhodování, v tomto případě na podnikatelské účty. V teoretické části je popsán v bankovní systém České republiky, poté metody vícekriteriálního rozhodování. Základním cílem této práce bylo zhodnotit pořadí podnikatelských účtů z hlediska výhodnosti, které jsou nabízeny bankovními institucemi na bankovním trhu v České republice. Dílčím cílem této práce seznámit se s problematikou optimálního výběru podnikatelských účtů pro určitou skupinu spotřebitelů, což v tomto případě jsou drobní podnikatelé (živnostníci). Před výběrem nového podnikatelského účtu je třeba vždy pečlivě prozkoumat bankovní trh a jeho nabídky firemních účtů. Důležitou součástí této práce je, že klient musí zvážit své preference před použitím kvantitativních metod. V diplomové práci je také proveden průzkum zaměřený právě na hodnocení podnikatelských účtů. Následně jsou porovnávány výsledky za použití kvantitativních metod dotazníkového šetření a výsledků pro modelového klienta. V závěru obecně výsledky popisují a zdůvodňují jednotlivá pořadí bankovních produktů od nejlepšího k nejhoršímu.
ratings business accounts
Keywords: vícekriteriální rozhodování variant; kvantitativní metody; podnikatelské účty; multiple criteria decision making; quantitative methods; business accounts